apr 25

Misslykka jakt på dei gode påskefilmane! … ZzZ

Påske = hyttetur,  påskeegg, turer i skog og mark,  spidding av pølser, appelsiner, kvikk lunsj osv, men om me av ein eller anna grunn må bli heime eller inne ville ein kanskje sett på ein god påskefilm ? eg er vandt med at de pleier å mykje kjekt på fjernsynet om påsken, men det verker som at til meir tv- kanalar ein får til meir drit er det på fjernsynet.. ? Gjennom heile påsken ( frå palmesundag til andre påskedag )   uansitt kva tid eg skrudde på tv, om det var på morgonen, kvelden, før turar, etter turar, ja så var det dei same, vanlege (og kjedelege) tv-seriane som går i reprise også ellers. seriar som : Alle elsker Raimond, Kongen av queens, How i met your mother, Akutten, Two and a half man, Grey`s anatomy, friends osv. Dei er kanskje ikkje like kjedelige alle i saman, men om ein skal sjå dei opp igjen og  opp igjen heile tida, blir dei det.

Kva med og kutte ut alle desse repriseseriane i feriar, fri og heilagdagar og heller senda  meir av naturpogrammer, undehaldning/ idepogrammer og ikkje minst  gode påskefilmar ??

For borna på dagtid og for dei vaksne på kvelden, også litt forskjellig etter smak på dei forskjellige kanalane…Det som var bra på tv i påsken var noko  frå Astrid Lindgren ( Emil, Pippi, Brødrene Løvehjerte osv) på tv 2, nokon av kanalane viste Fritt villt, som er ein type film som eg meinar passar til påsken, og matlaging med blant anna Arne Brimi, men det var ikkje noko utvalg.

Også har du, jo selvfølgelig  påskenøtter og påskekrimmen,  valgte å sjå  på  krimmen på tv2: mayday, som var son passe spanande og ein god påskekrim.

Om påsken kunne dei vist meir av pogrammer liknande Hygge i strømsø, kvar dei lager både mat, pynt og aktivitet/ spel. (gjerne med og for born) selfølgelig påskespesial.

Det eg ogsåsakna var  filmar som handla omvillmark, skiturar, utflyktar, hytteturar  enten om det er skrekkfilma, romantisk drama eller ein komisk familiefilm. og kanskje kvar handlinga er lagt til denne årstida? Filmar som handlar om nokon som går seg vill i skogen eller fjellet, eller som kanskje er innen kategorien Eventyr. Her er nokon filmar til ein kvar smak som eg meinar kan passe til påske:

For born: Ulvesommer, Venner for livet, Historien om : Den første påsken ( eller andre liknande filmar om jesus og påsken, for born),selskapsreisen 2, På eventyr med panda, Heidi (spesielt Courage Muntain),kamilla og tyven, Lille kylling, Hopp

GRØSS:Fritt villt, Onskapens hotell, Død snø, villmark, The grey,

For voksne og ungdommer: Passion of the christ , Frankenstein Jr,  Fjols til fjells, Hode over vannet  Norsk (anbefales)og engelsk, Rød Snø, Switch, The bodyguard,

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar